Opened 13 years ago

Closed 11 years ago

#15383 closed defect (fixed)

alphamail-1.0.16 depends on nonexistent port p5-crypt-cast5 (twice); update to 1.0.44

Reported by: blb@… Owned by: macports-tickets@…
Priority: Normal Milestone:
Component: ports Version: 1.6.0
Keywords: Cc: ryandesign (Ryan Schmidt), nerdling (Jeremy Lavergne)
Port: alphamail

Description

www/alphamail depends on port:p5-crypt-cast5 (twice) but there is no p5-crypt-cast5.

Attachments (2)

alphamail.patch (3.3 KB) - added by nerdling (Jeremy Lavergne) 11 years ago.
can't get boost included correctly, otherwise updated – with variants
alphamail-1.0.44-ryandesign.diff (3.2 KB) - added by ryandesign (Ryan Schmidt) 11 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (10)

comment:1 Changed 12 years ago by (none)

Milestone: Port Bugs

Milestone Port Bugs deleted

comment:2 Changed 12 years ago by ryandesign (Ryan Schmidt)

Cc: tkay@… removed
Owner: changed from macports-tickets@… to tkay@…
Port: alphamail added

Tony, what needs to be done here?

comment:3 Changed 12 years ago by ryandesign (Ryan Schmidt)

Cc: ryandesign@… added

Changed 11 years ago by nerdling (Jeremy Lavergne)

Attachment: alphamail.patch added

can't get boost included correctly, otherwise updated – with variants

comment:4 Changed 11 years ago by nerdling (Jeremy Lavergne)

Cc: snc@… added

Cc Me!

comment:5 Changed 11 years ago by ryandesign (Ryan Schmidt)

Keywords: port bug nonexistent dependency removed
Owner: changed from tkay@… to macports-tickets@…

Tony no longer maintains this port.

comment:6 Changed 11 years ago by ryandesign (Ryan Schmidt)

Summary: alphamail-1.0.16 depends on nonexistent port p5-crypt-cast5 (twice)alphamail-1.0.16 depends on nonexistent port p5-crypt-cast5 (twice); update to 1.0.44

Jeremy, here's my updated patch, based on yours. I changed the whitespace so it matches what was in the portfile; deleted the configure.cxxflags-append line that was there from before because I wouldn't expect that to be necessary (that kind of thing usually goes in configure.cppflags where MacPorts already puts it); deleted the configure.ldflags-append line you added because what you're appending is what MacPorts already puts there; fixed your default_variants line (needed a "+" before the variant name). And I filed an upstream bug report for the build problem. I talk a bit more about my experience trying to update this port on the mailing list, where Scott Haneda asked how I handle port updates and I picked this port at random as an example.

Changed 11 years ago by ryandesign (Ryan Schmidt)

comment:7 Changed 11 years ago by ryandesign (Ryan Schmidt)

The developer (who was also until recently the port maintainer) closed my upstream bug saying he is no longer maintaining alphamail. His explanation for the problems did not make sense to me nor give me a clue how we can fix it. Unless somebody else knows how to make alphamail compile, I'm inclined to delete the port, since it has obviously never worked or been used by anybody.

comment:8 Changed 11 years ago by ryandesign (Ryan Schmidt)

Resolution: fixed
Status: newclosed

Removed: r68020.

Note: See TracTickets for help on using tickets.