Opened 11 years ago

Closed 11 years ago

Last modified 11 years ago

#21939 closed defect (fixed)

arm-elf-gcc fells to build

Reported by: bhadder@… Owned by: pguyot (Paul Guyot)
Priority: Normal Milestone:
Component: ports Version: 1.8.1
Keywords: Cc: nerdling (Jeremy Lavergne), stephane.bachelier@…, cl@…, matt.massicotte@…, senn@…, andreas@…
Port: arm-elf-gcc

Description (last modified by jmroot (Joshua Root))

When I try to build and install arm-elf-gcc, I get the falling error.

Error: Target org.macports.build returned: shell command " cd "/opt/local/var/macports/build/_opt_local_var_macports_sources_rsync.macports.org_release_ports_cross_arm-elf-gcc/work/build" && /usr/bin/make -j2 all AR_FOR_TARGET=arm-elf-ar AS_FOR_TARGET=arm-elf-as LD_FOR_TARGET=arm-elf-ld NM_FOR_TARGET=arm-elf-nm RANLIB_FOR_TARGET=arm-elf-ranlib " returned error 2
build/genchecksum cc1-dummy > cc1-checksum.c
cc -no-cpp-precomp -I/opt/local/include   -O2 -arch x86_64 -DIN_GCC -DCROSS_DIRECTORY_STRUCTURE  -W -Wall -Wwrite-strings -Wstrict-prototypes -Wmissing-prototypes -Wold-style-definition -Wmissing-format-attribute -pedantic -Wno-long-long -Wno-variadic-macros 				     -Wno-overlength-strings    -DHAVE_CONFIG_H -L/opt/local/lib -o cc1plus-dummy \
	      cp/cp-lang.o stub-objc.o cp/call.o cp/decl.o cp/expr.o cp/pt.o cp/typeck2.o cp/class.o cp/decl2.o cp/error.o cp/lex.o cp/parser.o cp/ptree.o cp/rtti.o cp/typeck.o cp/cvt.o cp/except.o cp/friend.o cp/init.o cp/method.o cp/search.o cp/semantics.o cp/tree.o cp/repo.o cp/dump.o cp/optimize.o cp/mangle.o cp/cp-objcp-common.o cp/name-lookup.o cp/cxx-pretty-print.o cp/cp-gimplify.o tree-mudflap.o attribs.o c-common.o c-format.o c-pragma.o c-semantics.o c-lex.o c-dump.o arm-c.o c-pretty-print.o c-opts.o c-pch.o c-incpath.o cppdefault.o c-ppoutput.o c-cppbuiltin.o prefix.o c-gimplify.o c-omp.o tree-inline.o dummy-checksum.o main.o  libbackend.a ../libcpp/libcpp.a ../libdecnumber/libdecnumber.a ../libcpp/libcpp.a -lintl -liconv -lc   ../libiberty/libiberty.a ../libdecnumber/libdecnumber.a -lmpfr -lgmp
ld: duplicate symbol _init_inline_once in libbackend.a(tree-inline.o) and tree-inline.o
collect2: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [cc1plus-dummy] Error 1
make[2]: *** Waiting for unfinished jobs....
make[1]: *** [all-gcc] Error 2
make: *** [all] Error 2

Error: Status 1 encountered during processing.

I'm also attaching the entire typescript of the build attempt incase it is helpful. Sorry about the size.

I also submitted it for tick 21758, but upon closer inspection, I think that I'm having a different issue as I seem to be unable to build at all.

Attachments (1)

typescript (864.8 KB) - added by bhadder@… 11 years ago.
Debug session for port install arm-elf-gcc

Download all attachments as: .zip

Change History (16)

Changed 11 years ago by bhadder@…

Attachment: typescript added

Debug session for port install arm-elf-gcc

comment:1 Changed 11 years ago by jmroot (Joshua Root)

Description: modified (diff)
Keywords: arm-elf-gcc removed
Milestone: MacPorts 1.8.2
Owner: changed from macports-tickets@… to pguyot@…

Please remember WikiFormatting and the Preview button.

comment:2 Changed 11 years ago by nerdling (Jeremy Lavergne)

Cc: snc@… added

Cc Me!

comment:3 Changed 11 years ago by stephane.bachelier@…

Cc: stephane.bachelier@… added

Cc Me!

comment:4 Changed 11 years ago by cl@…

Cc: cl@… added

Cc Me!

comment:5 Changed 11 years ago by bhadder@…

I'm wondering if anyone is working on a fix for this.
Thanks.

comment:6 Changed 11 years ago by matt.massicotte@…

Cc: matt.massicotte@… added

Cc Me!

comment:7 Changed 11 years ago by matt.massicotte@…

This appears to be related to #20816 and #21706

comment:8 in reply to:  7 ; Changed 11 years ago by bhadder@…

Replying to matt.massicotte@…:

This appears to be related to #20816 and #21706

I agree. I didn't see those before. For some reason, I can only find them through google. Searches on macports brings up this ticket, and your links seem to be dead.

20816 says fixed and for some reason, I can't tell what it is. There still doesn't seem to be a fix for 21706 either.

comment:9 in reply to:  8 ; Changed 11 years ago by bhadder@…

Replying to bhadder@…:

Replying to matt.massicotte@…:

This appears to be related to #20816 and #21706

I agree. I didn't see those before. For some reason, I can only find them through google. Searches on macports brings up this ticket, and your links seem to be dead.

20816 says fixed and for some reason, I can't tell what it is. There still doesn't seem to be a fix for 21706 either.

I have to clarify some of my comments that may not have made much sence.

I mentioned links in your post. I see now that they aren't links. I'm blind and am using Voiceover which is a screen reading program built in os10 and for some reason it it announcing the block quotes as links. I figured this out after looking closer at the wiki formatting page.

Sorry for cluttering up the ticket, but IJust wanted to clear that up.

comment:10 in reply to:  9 ; Changed 11 years ago by matt.massicotte@…

Replying to bhadder@…:

Replying to bhadder@…:

Replying to matt.massicotte@…:

This appears to be related to #20816 and #21706

I agree. I didn't see those before. For some reason, I can only find them through google. Searches on macports brings up this ticket, and your links seem to be dead.

20816 says fixed and for some reason, I can't tell what it is. There still doesn't seem to be a fix for 21706 either.

I have to clarify some of my comments that may not have made much sence.

I mentioned links in your post. I see now that they aren't links. I'm blind and am using Voiceover which is a screen reading program built in os10 and for some reason it it announcing the block quotes as links. I figured this out after looking closer at the wiki formatting page.

Sorry for cluttering up the ticket, but IJust wanted to clear that up.

After some struggling, I was able to successfully build the i386-elf-gcc port by applying the changes referenced for those two tickets. Sorry I messed up the links, it was not clear to me how exactly to do it. Those same changes will likely help correct this problem as well.

comment:11 in reply to:  10 Changed 11 years ago by yivanov@…

Replying to matt.massicotte@…:

Replying to bhadder@…:

Replying to bhadder@…:

Replying to matt.massicotte@…:

This appears to be related to #20816 and #21706

I agree. I didn't see those before. For some reason, I can only find them through google. Searches on macports brings up this ticket, and your links seem to be dead.

20816 says fixed and for some reason, I can't tell what it is. There still doesn't seem to be a fix for 21706 either.

I have to clarify some of my comments that may not have made much sence.

I mentioned links in your post. I see now that they aren't links. I'm blind and am using Voiceover which is a screen reading program built in os10 and for some reason it it announcing the block quotes as links. I figured this out after looking closer at the wiki formatting page.

Sorry for cluttering up the ticket, but IJust wanted to clear that up.

After some struggling, I was able to successfully build the i386-elf-gcc port by applying the changes referenced for those two tickets. Sorry I messed up the links, it was not clear to me how exactly to do it. Those same changes will likely help correct this problem as well.

I am having the same problem in SnowLeopard. The same installation on Leopard works fine. I am not sure what the solution is and how you managed to build it. I looked at the referenced tickets, but it didn't help to fix it. Can you describe what you did? Thanks!

comment:12 Changed 11 years ago by senn@…

Cc: senn@… added

Cc Me!

comment:13 Changed 11 years ago by andreas@…

Cc: andreas@… added

Cc Me!

comment:14 Changed 11 years ago by jmroot (Joshua Root)

Resolution: fixed
Status: newclosed

comment:15 Changed 11 years ago by bhadder@…

Thanks allot!

Now I don't have to use cygwin for this.

Note: See TracTickets for help on using tickets.