New Ticket     Tickets     Wiki     Browse Source     Timeline     Roadmap     Ticket Reports     Search

Ticket #33316 (closed defect: invalid)

Opened 2 years ago

Last modified 46 minutes ago

pgplot: build fails

Reported by: chuckh@… Owned by: mcalhoun@…
Priority: Normal Milestone:
Component: ports Version: 2.0.3
Keywords: Cc:
Port: pgplot

Description (last modified by ryandesign@…) (diff)

I have an osx 10.6 x86_64 mac for which I successfully installed pgplot. However, I needed a universal installation to be i386 compatible and I messed around with macports.conf and now things don't work. I restored macports.conf, uninstalled pgplot and cleaned pgplot and attempted to once again install pgplot for the x86_64 and the install fails. Any help would be appreciated.

[Chuck-Horsts-MacBook-Air:~] chuckhorst% sudo port install pgplot
--->  Computing dependencies for pgplot
--->  Building pgplot
Error: Target org.macports.build returned: shell command failed (see log for details)
Log for pgplot is at: /opt/local/var/macports/logs/_opt_local_var_macports_sources_rsync.macports.org_release_tarballs_ports_graphics_pgplot/pgplot/main.log
Error: Status 1 encountered during processing.
To report a bug, see <http://guide.macports.org/#project.tickets>

Attachments

main.log (48.8 KB) - added by chuckh@… 2 years ago.
main.log

Change History

comment:1 follow-up: ↓ 2 Changed 2 years ago by ryandesign@…

  • Owner changed from macports-tickets@… to mcalhoun@…
  • Type changed from request to defect
  • Description modified (diff)
  • Summary changed from pgplot install problem to pgplot: build fails

Please "sudo port clean pgplot" and try again. If it still fails, attach the main.log file the error message indicates.

Changed 2 years ago by chuckh@…

main.log

comment:2 in reply to: ↑ 1 ; follow-up: ↓ 3 Changed 2 years ago by chuckh@…

Replying to ryandesign@…:

Please "sudo port clean pgplot" and try again. If it still fails, attach the main.log file the error message indicates.

Install failed again. Please see the attached log file. Thank you!

comment:3 in reply to: ↑ 2 Changed 2 years ago by chuckh@…

I tried the clean and re install as suggested. There was no difference. I also attached the main.log for your review. Thanks...

Replying to chuckh@…:

Replying to ryandesign@…:

Please "sudo port clean pgplot" and try again. If it still fails, attach the main.log file the error message indicates.

Install failed again. Please see the attached log file. Thank you!

comment:4 Changed 2 years ago by chuckh@…

I would like to make sure someone saw my update as I have not heard back. I did do the clean and install which failed again. The main.log file is attached to this ticket for review. I could use help on this issue and am currently under a deadline to get this working. Any help would be greatly appreciated. Thanks!

comment:5 Changed 2 years ago by ryandesign@…

The main.log file attached here contains lines that say "Skipping completed" which means this was not a clean build attempt. Please "sudo port selfupdate", "sudo port clean pgplot", and then try exactly once more; immediately thereafter, without running any additional port commands, attach the main.log file.

comment:6 Changed 46 minutes ago by mcalhoun@…

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to invalid

Based on the comments, this error was probably due to the fact that the build was not a clean attempt.
Please feel free to reopen if this is not the case.

Note: See TracTickets for help on using tickets.