Opened 10 years ago

Closed 4 months ago

#39307 closed defect (fixed)

mplayer no subtitles, no fonts

Reported by: markurujapan@… Owned by: jeremyhu (Jeremy Huddleston Sequoia)
Priority: Normal Milestone:
Component: ports Version: 2.1.3
Keywords: Cc: cooljeanius (Eric Gallager), jchauvel@…, jtshs256@…
Port: mplayer

Description

Hello, I installed mplayer with macports, and when I try to watch a movie, I can't see any subtitle :(, no osd etc

Any solution?

Thanks

Change History (10)

comment:1 Changed 10 years ago by cooljeanius (Eric Gallager)

Which variants do you have mplayer installed with? Type port installed mplayer to find out, and then post the results here.

Version 0, edited 10 years ago by cooljeanius (Eric Gallager) (next)

comment:2 Changed 10 years ago by mf2k (Frank Schima)

Owner: changed from macports-tickets@… to jeremyhu@…
Port: mplayer added

In the future, please fill in the Port field and Cc the port maintainer(s).

comment:3 Changed 10 years ago by markurujapan@…

with mplayer2, all perfect

port installed mplayer2
The following ports are currently installed:
  mplayer2 @2.0-20130428_0 (active)

The issue is only if I install mplayer 1

Last edited 9 years ago by ryandesign (Ryan Schmidt) (previous) (diff)

comment:4 Changed 10 years ago by cooljeanius (Eric Gallager)

Cc: egall@… added

Cc Me!

comment:5 Changed 9 years ago by ryandesign (Ryan Schmidt)

If you're still experiencing this problem, could you please answer Eric's question from 6 months ago:

Which variants do you have mplayer installed with? Type port installed mplayer to find out, and then post the results here.

comment:6 Changed 9 years ago by jchauvel@…

Cc: jchauvel@… added

Cc Me!

comment:7 Changed 9 years ago by jtshs256@…

Cc: jtshs256@… added

Cc Me!

comment:8 Changed 9 years ago by coredumb@…

mplayer seek freetype header files in /opt/local/include/freetype, but the newest freetype port put the header files in /opt/local/include/freetype2. solve the problem by adding '-I${prefix}/include/freetype2' in --extra-cflags argument

comment:9 Changed 9 years ago by machsna (J. ‘mach’ Wust)

@coredumb: Many thanks for the hint – with your help, I have now been able to manually fix the issue by doing the following (unfortunately, I am ignorant of --extra-cflags):

ln -s /opt/local/include/freetype2 /opt/local/include/freetype

Of course, I hope this will not mess up too much of macports.

comment:10 Changed 4 months ago by kencu (Ken)

Resolution: fixed
Status: newclosed

mplayer has been updated.

https://github.com/macports/macports-ports/commit/d6e3444351d9e5844a9736c3ac4d0f991a66b920

please reopen with new information if this is still an issue for yoy

Note: See TracTickets for help on using tickets.