Opened 7 years ago

Closed 10 months ago

#42286 closed defect (fixed)

wxMaxima: greyed-out menu entries

Reported by: nans_nans1@… Owned by: MSoegtropIMC
Priority: Normal Milestone:
Component: ports Version: 2.2.1
Keywords: Cc: mojca (Mojca Miklavec)
Port: wxMaxima

Description

i successfully compiled wxMaxima on my 10.5.6 powerpc. After starting the programm via "applications -> macports -> wxMaxima" the maxima-window appears but i can not access the menus because the are grey (see screenshot). what goes wrong?

Attachments (1)

p.jpg (182.0 KB) - added by nans_nans1@… 7 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (11)

Changed 7 years ago by nans_nans1@…

Attachment: p.jpg added

comment:1 Changed 7 years ago by larryv (Lawrence Velázquez)

Owner: changed from macports-tickets@… to usami-k@…
Summary: wxMaxima grey menu entrieswxMaxima: greyed-out menu entries

comment:2 Changed 7 years ago by larryv (Lawrence Velázquez)

Cc: mojca@… added

comment:3 Changed 7 years ago by mojca (Mojca Miklavec)

I would ask upstream developers for help. There is a chance that there are problems with wxWidgets on PPC, but you'll probably have problems finding developers with PPC machines. Is this problem specific to wxMaxima or does it happen with all wxWidgets-based programs?

comment:4 Changed 7 years ago by mojca (Mojca Miklavec)

Also: I'm inclined to close this ticket with "wontfix". In the absence of developers being able to reproduce the error on their own machines and being able to fix it, leaving this ticket on the MacPorts tracker forever is pretty much "useless". If wxMaxima developers are able to reproduce the problem on their own machines and fix it, it should start working automatically with the next update.

But if there is something we can do in MacPorts, we'll do it. It is just helpless to have the ticket open without anyone being able to help you.

Last edited 7 years ago by mojca (Mojca Miklavec) (previous) (diff)

comment:5 Changed 4 years ago by mf2k (Frank Schima)

Owner: changed from usami-k@… to mkae
Status: newassigned

Assigning to current maintainer.

comment:6 Changed 3 years ago by mf2k (Frank Schima)

Owner: mkae deleted

comment:7 Changed 10 months ago by mf2k (Frank Schima)

Owner: set to MSoegtropIMC

Assigning to new maintainer.

comment:8 Changed 10 months ago by mf2k (Frank Schima)

Is this still an issue in version 20.04.0?

comment:9 Changed 10 months ago by MSoegtropIMC

The 20.04.0 version has been tested by a few people and I didn't receive any feedback in that direction, so I assume this is solved.

There are some issues with menus in OSX 10.15.3, which are fixed in OSX 10.15.4 (see notes of wxMaxima port).

comment:10 Changed 10 months ago by mf2k (Frank Schima)

Resolution: fixed
Status: assignedclosed

Let's assume it was fixed by an update. Please re-open the ticket if you still see the issue.

Note: See TracTickets for help on using tickets.