Opened 6 years ago

Closed 4 months ago

#49289 closed defect (worksforme)

opencv @3.0.0 | ffmpeg-devel @20150916_x- error: use of undeclared identifier 'avcodec_free_frame'; did you mean 'avcodec_get_name'?

Reported by: rubendibattista (Ruben Di Battista) Owned by: stromnov (Andrew Stromnov)
Priority: Normal Milestone:
Component: ports Version: 2.3.4
Keywords: Cc: dbevans (David B. Evans), jeremyhu (Jeremy Huddleston Sequoia), mkae (Marko Käning), andrekw@…, jain.yasha@…
Port: opencv

Description (last modified by mf2k (Frank Schima))

It seems that with the new revision of the ffmpeg-devel port opencv 3 can't be installed anymore. I tried compiling opencv from sources and reverting to ffmpeg-devel @20150720_0 it works.

Attached a log,

error: use of undeclared identifier 'avcodec_free_frame'; did you mean 'avcodec_get_name'?

Attachments (1)

opencv.log.tar.xz (13.3 KB) - added by rubendibattista (Ruben Di Battista) 6 years ago.
main.log

Download all attachments as: .zip

Change History (14)

Changed 6 years ago by rubendibattista (Ruben Di Battista)

Attachment: opencv.log.tar.xz added

main.log

comment:1 Changed 6 years ago by mf2k (Frank Schima)

Cc: stromnov@… removed
Description: modified (diff)
Owner: changed from macports-tickets@… to stromnov@…

comment:2 Changed 6 years ago by mkae (Marko Käning)

Cc: mk@… added

Cc Me!

comment:3 Changed 6 years ago by andrekw@…

Last edited 6 years ago by andrekw@… (previous) (diff)

comment:4 Changed 6 years ago by andrekw@…

Cc: andrekw@… added

Cc Me!

comment:5 Changed 5 years ago by jain.yasha@…

Cc: jain.yasha@… added

Cc Me!

comment:6 Changed 5 years ago by jain.yasha@…

Where do I add the main.log file?

comment:7 in reply to:  6 ; Changed 5 years ago by larryv (Lawrence Velázquez)

Just attach it; there’s a button above for doing so.

comment:8 in reply to:  7 ; Changed 5 years ago by jain.yasha@…

Replying to larryv@…:

Just attach it; there’s a button above for doing so.

Hi , So should I add it to my opencv folder and then make-j4?

I am following steps as given here http://www.pyimagesearch.com/2015/06/15/install-opencv-3-0-and-python-2-7-on-osx/

and have error when I do 'make -j4'

comment:9 in reply to:  8 Changed 5 years ago by larryv (Lawrence Velázquez)

Wait, what? Are you trying to install OpenCV with MacPorts or not?

comment:10 Changed 5 years ago by dbevans (David B. Evans)

FWIW, the current MacPorts version opencv @3.1.0_3 builds fine for me with current ffmpeg-devel @20160831_0+gpl2+x11 so if you are using MacPorts please update to the latest port versions

$ sudo port selfupdate

If you're not using MacPorts (why not?), there's not much we can do to help.

comment:11 Changed 4 months ago by mascguy (Christopher Nielsen)

Is this still an issue?

comment:12 Changed 4 months ago by mascguy (Christopher Nielsen)

This ticket is no longer relevant. Can someone close?

comment:13 Changed 4 months ago by mf2k (Frank Schima)

Resolution: worksforme
Status: newclosed
Note: See TracTickets for help on using tickets.