Opened 19 months ago

Last modified 13 months ago

#58286 assigned defect

install of graphviz attempts to create directory /usr/lib/lua and fails

Reported by: TheLastLovemark Owned by: ryandesign (Ryan Schmidt)
Priority: Normal Milestone:
Component: ports Version: 2.5.4
Keywords: Cc:
Port: graphviz

Description (last modified by mf2k (Frank Schima))

Hi,

I just upgraded from Sierra to High Sierra a few days ago and am in the process of reinstalling ports. The restore script was able to install a bunch of stuff, but without many of the variants I previously had.

When attempting to install graphviz via port -vd install graphviz +gdk_pixbuf +glitz +guile +java +lua +ming +ocaml +pangocairo +perl +poppler +python27 +r +rsvg +ruby +smyrna +tcl +x11, the build fails. I noticed the line Error: Failed to activate graphviz: can't create directory "/usr/lib/lua": not owner. I know it's not recommended, but I did this as the SU

This reminded me of #52932 and #44109

I thought this might be a duplicate of #55393, but is not. The circular depency problem was handled by the restore script before my manual attempt with the added variants.

log file attached

Attachments (1)

graphviz_main.log (4.0 MB) - added by TheLastLovemark 19 months ago.
graphiz main.log

Change History (4)

Changed 19 months ago by TheLastLovemark

Attachment: graphviz_main.log added

graphiz main.log

comment:1 Changed 19 months ago by TheLastLovemark

Description: modified (diff)

comment:2 Changed 19 months ago by mf2k (Frank Schima)

Cc: ryandesign removed
Description: modified (diff)
Owner: set to ryandesign
Status: newassigned

comment:3 Changed 13 months ago by TheLastLovemark

any word on this?

Note: See TracTickets for help on using tickets.