Opened 9 years ago

Closed 9 years ago

#32956 closed defect (fixed)

wview install build failure

Reported by: abrauda@… Owned by: mbclark@…
Priority: Normal Milestone:
Component: ports Version: 2.0.3
Keywords: Cc:
Port: wview

Description

:info:build ../ftp/ftpUtils.c:380:9: error: non-void function 'ftpUtilsInit' should return a value [-Wreturn-type]

Attachments (1)

main.log (70.2 KB) - added by abrauda@… 9 years ago.
main.log file for installation

Download all attachments as: .zip

Change History (7)

Changed 9 years ago by abrauda@…

Attachment: main.log added

main.log file for installation

comment:1 Changed 9 years ago by abrauda@…

Cc: abrauda@… added

Cc Me!

comment:2 Changed 9 years ago by abrauda@…

Attempted installation of wview (http://www.wviewweather.com/release-notes/wview-Quick-Start-MacOSX.html) on Mac OS X 10.7.2. Running MacPorts 2.0.3 for Lion with Apple Xcode 4.

comment:3 Changed 9 years ago by mf2k (Frank Schima)

Cc: abrauda@… removed
Keywords: wview removed
Owner: changed from macports-tickets@… to mbclark@…
Port: wview added
Type: submissiondefect

comment:4 Changed 9 years ago by mbclark@…

I suspect the error is related to stricter type-checking by the clang compiler. It compiles and works fine for me. Can you try building with the Apple GCC compiler instead and let me know if it works? See

https://trac.macports.org/wiki/ProblemHotlist

I'll file a bug report to the author of wview and hopefully this will be addressed in the next bug-fix release of wview.

comment:5 Changed 9 years ago by abrauda@…

MBCLARK,

It appears you were right on the money! Thanks a ton!

Last login: Fri Jan 20 08:37:33 on ttys000 abraudaMBP:~ abrauda$ sudo port clean wview Password: ---> Cleaning wview abraudaMBP:~ abrauda$ sudo port install wview configure.compiler=llvm-gcc-4.2 ---> Computing dependencies for wview ---> Fetching archive for wview ---> Attempting to fetch wview-5.19.0_0.darwin_11.x86_64.tbz2 from http://packages.macports.org/wview ---> Fetching wview ---> Verifying checksum(s) for wview ---> Extracting wview ---> Configuring wview ---> Building wview ---> Staging wview into destroot ---> Installing wview @5.19.0_0 ---> Activating wview @5.19.0_0

#####################################

Run

sudo /opt/local/bin/wviewconfig sudo /opt/local/bin/wviewhtmlconfig

before launching wview

#####################################

html templates and config files are stored in

/opt/local/etc/wview/

archive files are stored in

/opt/local/var/wview/

#####################################

wviewmgmt scripts are installed in

/opt/local/www/wviewmgmt

#####################################

Start the daemons with the command:

sudo /sbin/SystemStarter start wview

#####################################

comment:6 Changed 9 years ago by mbclark@…

Resolution: fixed
Status: newclosed

The bug has been addressed with the release of wview-5.20.0

Note: See TracTickets for help on using tickets.