Opened 22 months ago

Last modified 21 months ago

#50736 new defect

org-mode @8.3.3, org-mode-devel @devel: emacs-24.5 hangs with 100% CPU use

Reported by: ryandesign (Ryan Schmidt) Owned by: drkp (Dan Ports)
Priority: Normal Milestone:
Component: ports Version: 2.3.4
Keywords: snowleopard Cc:
Port: org-mode org-mode-devel emacs

Description

When building org-mode on OS X 10.6, emacs hangs indefinitely with 100% CPU use.

This causes a buildbot build of all ports to abort prematurely when alphabetically reaching org-mode; see #49854. (The buildbot master kills the build if no output is seen for 20 minutes.)

This problem was also reported on the emacs-orgmode mailing list by another user last year, with no response.

If the hang cannot be corrected, please modify the port so that it errors out in pre-fetch on 10.6 rather than hanging indefinitely.

Change History (3)

comment:1 Changed 22 months ago by ryandesign (Ryan Schmidt)

I've disabled the build on Snow Leopard for now (r146338) so that I can complete the build of all ports without running into this hang.

comment:2 Changed 21 months ago by ryandesign (Ryan Schmidt)

  • Port org-mode-devel added
  • Summary changed from org-mode @8.3.3: emacs-24.5 hangs with 100% CPU use to org-mode @8.3.3, org-mode-devel @devel: emacs-24.5 hangs with 100% CPU use

This affects org-mode-devel too. Fixed same way in r146430.

comment:3 Changed 21 months ago by drkp (Dan Ports)

Thanks, will dust off a 10.6 VM and see what's going on when I get a chance...

Note: See TracTickets for help on using tickets.